Go to Top

Klovnen Vito

En rød næse og en sjov hat, er hvad der skal til for at Peter Hansen forvandler sig til klovnen Vito.

Som udgangspunkt er der er ikke noget hokus pokus, fast forestilling eller stuur stuur nummer, når man booker et besøg af klovnen Vito.

Klovnen Vito besøger børn på hospitaler og private hjem

Klovnen Vito vil med leg, nærvær, fantasi, nuets kraft og impulsitivitet frembringe magiske øjeblikke, hvor der skabes et frirum for børnene i alt det utrygge. Et frirum hvor der er fokus på det raske i barnet, hvor der skabes et lysglimt i mørket og smerten glemmes for en tid.

Klovnen Vito besøger ældre demente

Besøget er med udgangspunkt i nuéts kraft, levende nærvær udfra den pågældende situation og kontakten til de ældre. Dette kan åbne op for hukommelse, genkendelse, smilet samt fornyet livskvalitet hos de ældre & de dement ramte.

Klovnen Vito er klassens klovn.

Klassens klovn Vito møder op i 0. og 1. klasser med det primære formål, at vise eleverne, hvor lidt der egentlig skal til at forstyrre undervisningen. Dagens skal starte, som den normalt ville gøre, hvis en ny elev kom og skulle starte på jeres skole.

(F.eks. ved at skolelederen følger Vito ned til klassen – hvis det nu er den sædvanlige fremgangsmåde. Det er yderst vigtigt, at eleverne opfatter klovnen Vito som en ny elev samt ikke er informeret omkring det er en klovn .)

Klassens klovn Vito skal undersøge, om han kan gå i en almindelig skole – frem for den klovneskole, som han normalt går på. Klovnen Vito fortæller kort om sit normale skoleliv, så børnene får en ide om, hvordan hverdagen forløber på en klovne skole.

Herefter finder klasens klovn sin siddeplads og undervisningen vil starte.

F.eks. kunne dagen starte med at øve sig i at skrive et bestemt bogstav, læse en tekst eller laver nogle regnstykker. m.m. Altså siddende på hver deres individuelle plads. Det giver Klassens klovn mulighed for at visualisere, hvor lidt der skal til at fjerne fokus fra undervisningen, og hvad uro gør ved koncentrationen. Ideen og hovedmålet med besøget af klassens klovn er, at få eleverne til at reflektere over uro i klassen, respekt for andre, mobning m.m.

Varighed: 1 time – gerne den første på dagen.

Hvem er klovnen Vito

Peter alias klovnen Vito er i 2018 blevet uddannet professionel klovn på clownschool international i Norge. Ydermere deltaget på skuespiller akademi, klovneskole i Italien, klovne konference i Østrig samt mange klovnekurser i Danmark.

Varighed: Efter aftale (Afhængig af antal som skal besøges)

send online forespørgsel på underholdning

klovnen vito