Sjove indslag til konfirmationen

Sjove indslag til konfirmationen

Sjove indslag til konfirmationen, kan for konfirmanden både være en god dag, som de har glædet sig til. Det kan også være en dag som de har set frem til med bange anelser for hvad der skal ske? Så derfor er det vigtig at man går efter at give konfirmanden den allerbedste oplevelse på dagen. Derfor er det væsentlig at der er god og sjov festunderholdning, sjove selskabslege m.m. til konfirmationsfesten.

Men så kommer 100.000 kr. spørgsmålet. Hvilken underholdning skal der så vælges?

Når du skal finde ud af hvilke festlige indslag til konfirmation kan passe bedst til festen. Så kan det være et svært valg, når det gælder ens egen datters eller søns konfirmation. På nettet findes der utrolig mange muligheder. En mulighed kunne være at lave:

 • Sange
 • Holde sjove taler.
 • Skøre og pinlige selvskabslege,

Hvor konfirmanden er på slap line. Eller måske hyre en professionelt skuespiller som spreder smil og latter til festen udefra personlige oplysninger om konfirmanden. Her på siden vil du finde et par af de mest benyttede indslag og ideer til hvordan du kan gøre konfirmationsfesten helt unik og du vil finde inspiration til hvilken type festunderholdning som kan passes ind til jeres fest.

Hvad kan du selv gøre?

Jeg håber I kan få noget ud af denne store underholdnings guide med sjove indslag til konfirmationen. Jeg håber du finder ideér til at holde en tale, hvordan du selv kan skrive personlig sang til dagens konfirmand, eller få forskellige ideer til sjove selvskabslege, som kan involverer alle gæsterne til festen og hvor konfirmanden kommer i centrum med et konfirmation indslag.

God fornøjelse her på siden

Sjove indslag til konfirmationen

Når man deltager i en festlig lejlighed som en konfirmationsfest. Så er det meget sjældent at det er en fest uden sang. Sang og musik gør sjælen glad, så ingen fest uden sang hvis det skal være en glad og festlig konfirmation. Sang som underholdning til konfirmation, har været brugt i mange år og selv om der er forskellige måder at præsenterer det på. Så jeg vil lige beskrive de fordele, der kan være ved de forskellige.

Det kan enten være:

 • At en person kan synge for mange
 • At alle kan synge på en gang
 • At en eller flere kan synge vers og alle synger omkvæd

En person kan synge en sang for mange

Når en person skal synge for mange mange mennesker, så det en fordel, at denne person er en person der synger godt. Derfor er et godt råd at hyre en professionel sanger til synge et par numre til konfirmationsfesten. Så kan du til denne sanger ske de specielle sange som konfirmanden kan ide at høre.

Flere personer kan synge en sang for mange

Når der skal synges til konfirmations festen, så kan i gå sammen flere personer og synge et eller andet, så det bliver et godt indslag. Når i synger en personlig sang, så gør i det jo med kærlighed selv om ingen af jer er professionelle sanger. Men gæsterne vil elske det alligevel. Som du sikkert har hørt før, så skaber øvelse en mester og i visse tilfælde en nødvendighed.

Alle mennesker kan synger en sang på en gang

Det vil være et helt sikkert valg, da alle som er med til festen vil deltage og gøre deres bedste. Hvis der ikke er booket nogen musikere til festen, så kan det være en rigtig god ide at der er en person som tager ansvaret som diregent, så alle starter sangen på det samme tidspunkt.

Når dette er tilfældet, går det under betegnelsen af lejlighedsang som en eller anden person har skrevet til lejligheden. Det vil sige at der er skrevet en ny tekst om konfirmanden på en kendt melodi.

Når der skal synges sådan en sang, så er det altid en go ide at synge den lidt langsommere end normalt, da det kan være svært for hjernen at opfatte den ukendte tekst til den kendte melodi.

Hold din personlige tale

I løbet af konfirmationsfesten vil der uden tvivl blive holdt en eller flere konfirmationstaler. Det kan være fra forældre, venner eller andre familiemedlemmer. En sådan tale vil give mulighed for at sige nogen søde og sjove ord til konfirmanden. Men hvis lejligheden passer til det, så kan du også i en tale fortælle lidt pinlige historier med noget som konfirmanden har dummet sig med i tidens forløb eller måske særheder, specielle vaner osv.

Forberedelsen af din personlige tale

Der er mange måder du kan holde din tale på og lige så mage måder som talen kan struktureres på. Når du skal planlægge en tale, så er det en god ide at brainstorme over hvad der kendetegner dagens konfirmand.  Når du skal skrive en tale, så er det en god ide at starte i god tid før festen. Derefter har du også god tid til at læse den igennem nogen gange og finde ud af om der er noget der skal tilføjes eller slettes.

Hvordan skal du skrive din personlige tale?

Når du sidder og skal skrive en tale til dagens konfirmand, så kan du helt sikkert blive ramt af en mur og gå i stå. Hvad skal du nu skrive og hvilke ting bør du inkluderer i talen? Når jeg selv skal skrive en tale og forberede mig, så starter jeg altid med at skrive stikord ned på et stykke papir. Derefter starter jeg på selve talen. De stikord du skriver ned kan være sjove sider, særheder, dårlig taber, mange venner, spiller fodbold, gamer, interesserer sig for det modsatte køn. Hvis du kan komme i tanke om nogle konkrete ting, så kan du skrive talen i forskellige emner…

 • Hvilke interesser har konfirmanden?
 • Hvad er konfirmandens livretter?
 • Hvilke portsgrene? Håndbold, badminton eller fodbold?
 • Sjove vaner?

Når du først kommer ind i en god rytme, så vil du få helt svært ved at stoppe igen.

Afholdelse af din personlige tale

Måske er du den første taler eller måske er du mega nervøs, når du skal rejse dig foran alle gæsterne til sige alle de ting om konfirmanden som betyder noget for dig. Uanset hvad, så skal du huske at alt det du vil sige i talen, er til konfirmanden. Når det er skrevet, så betyder det ikke noget og du skal ikke være nervøs for om du bliver følelsesmæssigt involveret i talen. For det vil konfirmanden altid sætte pris på, da det kan mærkes at dine ord kommer lige fra hjertet.

Husk at din personlige tale ikke må bliver for lang.

Så vil du opleve at den bliver kedelig for alle gæsterne at høre på. Jeg oplever at en tale ikke behøver at være mere end 5 minutter. PÅ den tid kan du sagtens nå at få sagt alle de vigtigste ting. Når du holder talen er det vigtig at du husker at trække vejret imens du holder den.

Derudover er det vigtig at du holde øjenkontakt til gæsterne og ikke “bare” står og læser op. Hvis du skal være virkelig nærværende ved talen, så kan du plante følelser i konfirmanden og gæsterne, hvis du tænker på alle de fantastiske ting om konfirmanden, imens du holder talen.

Dagbogen

I kan f.eks skrive en masse historier ned på et stykke papir, om festens hovedperson. Det kunne være lidt omkring særheder, dumheder, vaner, hvad konfirmanden kan lide og ikke lide m.m.

Så skriver man en tekst udefra dette i jeg” form” som om det er dagens hovedperson der selv har skrevet det. Dette bliver så til en dagbog som han / hun selv har skrevet og skamroser sig selv m.m.

Du kan nu selv lave et indslag, som sjov underholdning til konfirmation. Hvor du holder en konfirmationstale og lav sjov med konfirmanden hvor du under undskyldning for at have fundet hans / hendes dagbog på toilettet.

Book en professionel skuespiller

Sjove indslag til konfirmationen er en kanon ide. Hvis du booker en professionel skuespiller som underholder til fest til konfirmationen. Når du booker en professionel skuespiller eller festkomiker, så kan det være med til at gøre den store forskel på konfirmationsfesten når det er professionel Underholdning til konfirmation

Et sådan indslag til konfirmation er samtidig en oplevelse for alle gæsterne og kan nydes af konfirmanden. Derudover kan du læne dig tilbage i stolen til arrangementet og du bruger ingen forberedelses tid på det. En skuespiller kan med sine komiske karakter underholde alle som er med til festen uanset alder.

Jeg har oplevet nogen som skulle underholde til fester og ikke har haft situations fornemmelse. Det kan gøre at festen huske på en negativ måde. MEN når du hyre en professionel skuespiller, så koster det lidt ekstra og kan hurtig være en god investering.

En skuespiller kan skabe et indslag som der bliver snakket om bagefter showet. Det vil være et show som bliver skræddersyet så det passer ind til jeres konfirmationsfest. Peter Møller Hansen har flere års erfaring med at skabe smil og latter rundt omkring i hele Danmark.

Her kan du læse mere om Peter Møller Hansen Som også er medlem af Dansk skuespillerforbund

Sjove indslag til konfirmationen

Gæt en gæst

Er et Konfirmations indslag du selv kan lave til festen

Der er mange måder på hvordan du selv kan lave et sjovt indslag til konfirmation. Men hvordan tænker du sikkert? Jeg vil her prøve at beskrive lidt forskellige ting på festlige indslag konfirmation, som du med fordel selv kan lave uden det koster en bondegård. Det eneste det kræver er lidt forberedelses tid fra din side.

Det er et festindslag til konfirmation hvor alle gæsterne skal skrive en lille sætning ned på et stykke papir om dem selv. Det kunne f.eks være følgende sandhed om vedkommende:

 • Jeg har engang fået et klip i kørekortet
 • Jeg fik ryk i ørene i 1 klasse
 • Jeg har engang….. (Mulighederne er mange)

Så går dette festindslag konfirmation ud på at konfirmanden skal gætte på hvem af gæsterne som har oplevet eller været udsat for det som er skrevet på sedlen. En anderledes festindslag hvor det er lidt gæsterne det går ud over i stedet for dagens konfirmand. For at afvikle dette arrangement, skal du bruge sedler til gæsterne, noget at skrive med og en hat eller bowle hvor sedlerne kan ligge ned i.

Afvikling af dette arrangement.

Så kan du eller en anden gæste så trække en seddel og læse op. Når konfirmanden så har gættet på en person, skal vedkommende så svare om det er sandt eller falsk. Hvis konfirmanden har gættet rigtig, skal vedkommende så fortælle historien. Det samme er gældende hvis konfirmanden gætter forkert. Så skal den som har skrevet sedlen så rejse sig og fortælle.

Festligt indslag til konfirmation

Gæt en gæst, er sjovt til konfirmationen både for dagens konfirmand med også alle gæsterne. Samtidig er indslaget med til at ryste alle gæsterne lidt mere sammen, da det ikke er konfirmanden det går ud over og han eller hun kan sidde og grine lidt af alle gæsterne..

Få hjælp til at finde de
3 bedste tilbud til afholdelse af konfirmation

Beskriv dine krav til din fest

Udfyld vores tilbudsformular og lad os lave researcharbejdet ud fra dine ønsker. Det kunne f.eks. være ønsker til menuen eller omgivelserne.

Vi finder de bedste udbydere til dig

Vi kigger på din forespørgsel, og finder mulighederne som matcher dine behov, hvor stederne tager direkte kontakt din dig med deres tilbud.

De kontakter dig med deres bud på din konfirmation

Du vil modtage op til 3 uforpligtende tilbud fra de bedste bud på markedet, hvor du frit kan vælge, om et af dem giver mening at gå videre med til din konfirmation.

Hvad har du i tasken:

Der er mange andre Indslag konfirmation som du selv kan lave, uden det koster spidsen af en jagerfly. Det eneste det koster er din forberedelses tid og planlægning af indslaget. Så en mulighed kunne også være at du selv lavede konfirmation festlige indslag.

Festlig indslag til konfirmation er hvad har du i tasken?

Hvad har du i taskener et andet indslag til konfirmanden , som kan bringe smilet frem på læben hos alle gæsterne. Nede i din taske, har du nogle forskellige ting, som alle relatere til historier som festens hovedperson har lavet.

Konfirmanden spørger så, hvad har du i tasken?

Så tager du måske en fodbold op af tasken. Nu skal konfirmanden så fortælle historien der ligger bag fodbolden, ellers vil du gøre det. Næste gange der spørges om, hvad er der i tasken.? Så var det måske en pizzabakke og igen hvis konfirmanden ikke vil fortælle historien, så vil du.

Hvad har du i tasken, er konfirmation sjove indslag, da det ikke altid er den samme historie som dagens konfirmand fortæller i forhold til den historie der i virkeligheden ligger bag. Et sjovt indslag til konfirmanden behøver som sagt ikke koste mange penge.